#slowmorning - Tavoita oma vapautesi


Kesä on edennyt aikamoista vauhtia. Ajatella, että olemme jo ylittäneet heinäkuun puolivälin. Aamukahvia siemaillessa mietin, miten me hieman väsähtäneet vanhemmat saisimme lomasta lomaa. Monen selkärepussa painaa vielä kevään kotikoulu. Yhteinen kesäloma ei välttämättä aina ole voimaantumisen paikka. Monessa perheessä saattaa olla sama tilanne, että vanhemmat eivät ole päässeet yhdessä edes kahville viimeisen puolenvuoden aikana. Kotona ympärillä on jatkuva melu. Välillä on vaikea pitää edes omia ajatuksiaan kasassa. Järkevä keskustelu tuottaa vaikeuksia ja samalla arjen tulisi soljua eteenpäin sulavasti. Moni meistä huolehtii jo omista vanhemmistaan. Lisää kuormaa kannettavaksi.

Minä tunnustan, että välillä ahdistaa. Ajatus siitä, että nykyinen elämänvaihe jatkuu vielä pitkään saa toisinaan hengitykseni salpautumaan. Liian kauas ei kannata kurottaa. Tällä hetkellä vapaus löytyy pienistä hetkistä. Vapaus löytyy musiikista, joka tavoittaa minussa jotakin uinuvaa. Vapaus löytyy kirjoista ja elokuvista, jotka vievät minut eri paikkaan ja aikaan. Vapaus löytyy pienestä hiljaisesta kahvihetkestä, jolloin suljen hälyn ympäriltäni. Vapaus löytyy haaveista ja unelmista, joita vaalin silloinkin, kun ne tuntuvat mahdottomille saavuttaa. Vapaus löytyy kirjoittamisesta ja kuvaamisesta.

Rakkaus löytyy jokaisesta lämpimästä halauksesta. Pienen käden silittäessä välillä myös äidin tukkaa lämmin tunne täyttää sydämen. On hienoa tietää, että oma paikka on juuri tässä. Omaa vapautta ja aikaa on sallittua kaivata. Jokainen meistä kaipaa ja tarvitsee jotakin ihan omaa. Jokaisella meistä on elämässään monenlaisia rooleja. On tärkeä muistaa olla jotakin ihan vain itselleen. Järjestä aikaa olla välillä myös yksin. Vuorotelkaa puolison kanssa ja lähtekää yksin, vaikka lenkille. Ajatukset pääsevät tuulettumaan. Vapaus löytyy myös kasvoja hellivästä viileästä tuulesta. Tavoita oma vapautesi ja vaali sitä.