#slowmorning - Nauti kaikesta, mikä sujuu hyvin


Elämä ei ole täydellistä. Täydellisyys piilee hetkissä. Pienissä, lyhyissä hetkissä, jotka saattavat mennä meiltä kiireessä ohi. Kuuletko sinä jokaisen kauniin tahdin musiikin soidessa taustalla vai peittääkö kohina kaiken alleen. Näetkö edessä olevan maiseman vai katsoko kohti tyhjää. Mietit vain omia tehtävälistojasi ja tulevaa viikkoa. Toisinaan kiire puristaa rintaa ja unohdamme hengittää. Viimeistään iltasatua lukiessa rauhoitumme ja vedämme keuhkomme täyteen ilmaa. Keinutuolissa istuessa tajuaa, kuinka hektiseksi oma arki on muuttunut. Tahdin voi korjata vain itse. Kukaan muu ei voi hengittää puolestamme.

Välillä eteen sattuu niitä päiviä, jolloin aivan kaikki menee pieleen. Lapset heräävät valmiiksi kipakalla päällä ja haastavat heti aamusta. Aamukahvit läikkyy keittiöntasolle ja lattialle. Huomaat, että et illalla muistanut ripustaa pestyjä pyykkejä kuivumaan. Kompastut lattialla lojuvaan leluun ja lyöt itsesi ovenkarmiin. Aamun piirretyt eivät kiinnosta lapsia ja aamupalakin on vääränlaista. Rytmi on sekaisin ja tunnet sen jokaisella solullasi. Hermo kiristyy ja korotat ääntäsi. Raskaiden päivien loputon virta levittäytyy silmiesi eteen. Jokainen meistä tuntee olevansa joskus ansassa.

Negatiiviset tuntemukset kuuluvat elämään. Älä lisää taakkaasi tuntemalla syyllisyyttä. Emme omaa supervoimia, josta ammentaa huonolla hetkellä. Olemme ihmisiä. Moittimisen sijaan puhuttele itseäsi lempeästi. Sinä riität. Huono aamu ei tarkoita huonoa päivää. Aina voi aloittaa alusta. Nollaa päivän huonot hetket ja fiilikset. Laita keittiöön soimaan oma voimabiisi. Keitä kahvit uudelleen. Valmista lapsille taatusti maistuva smoothie ja ehdota yhteistä pelihetkeä. 

Tule tietoiseksi hetkestä, jolloin kireys ja ahdistus poistuvat kehostasi. Sinä sait sen aikaan ihan itse. Hallitset tuntemuksiasi ja voit kuljettaa niitä haluamaasi suuntaan. Päivän kääntyessä kohti iltaa voit tuntea itsestäsi ylpeyttä. Lupaa itsellesi oma pieni hetki lasten nukahdettua. Palkitse itsesi lukemalla hyvää kirjaa, katsomalla elokuvaa, piirtämällä, kutomalla...tee jotakin mistä saat hyvää oloa. Sano itsellesi: "Huomenna minä nautin kaikesta, mikä sujuu hyvin".