#slowmorning - Oma hetki heti aamusta


Millaisista positiivisista rutiineista sinun aamusi koostuu? Onko joitakin askelia, jotka tekevät aamusta onnistuneen ja jättävät hyvän fiiliksen leijailemaan koko päiväksi? Aamut eivät päästä meitä useinkaan helpolla. Herääminen herätyskelloon tuntuu aina isolle repäisylle. Silmät auki ja samassa tunnet jomotuksen niskassa. Sänkyyn ei saa jäädä lojumaan. Muista päivän aikataulut. Usein lapset heräävät kaikki samaan aikaan. Aamupalat pitää pyörittää nopeasti lautasille. Lasten syödessä juostaan nopeasti koiran kanssa ulos.

Aamuista tuskin selviäisi ellei aina edellisenä iltana laittaisi kaikkien lasten vaatteita valmiiksi. Aamupalan jälkeen seuraa vaatteiden vaihto. Tyttöjen hiusten letittäminen ja loput aamutoimet. Muistinhan antaa kaikille lapsille xylitol pastillit ja vitamiini nallet. Kello raksuttaa eteenpäin. Perheen koululainen täytyy lähettää matkaan. Etsitään vielä yhdessä pyöränavainta ja jokin lappu kaipaa vielä allekirjoitusta. Hässäkän jälkeen tulee vihdoin se hetki, jolloin pikkuiset katsovat hetken aamuohjelmia. Koiralle vielä aamupala ja sitten on aika keittää itselle kahvia.

Nyt alkaa vihdoin aamusta se osuus, joka suo minulle pienen hengähdyksen. Laitan aamubiisin soimaan hiljaa taustalle. Lataan kahvinkeittimen ja otan astiakaapista valmiiksi lempimukini. Vaihdan raikkaan veden diffuuseriin ja valitsen päivän tuoksun. Kaneli. Kahvinkeitin ropisee kotoisasti ja kahvin, sekä kanelin tuoksu sekoittuvat suloisesti toisiinsa. Kaadan valmiin kahviin jumbomukiin ja lisään sekaan juuri oikean määrän maitoa. Nostan mukin huulilleni ja katson ulos ikkunasta tuttua maisemaa. Hengitän. Tyhjennän mieleni. En ajattele yhtään mitään. Minä vain hengitän. Tunnen kuinka kireys niskassa alkaa helpottaa.