#slowmorning - Aikuisten leikkikirja


*Kirja saatu kustantajalta Tuuma kustannus

Aikuisten leikkikirja -Metti Vuosku & Anette Siili tarjoilee meille uutta asennetta elämää kohtaan. Elämän ei tarvitse olla tylsää ja harmaata. Ilolle ja leikille on yhä sijaa, vaikka ruuhkavuosien haasteet lepäävät harteillamme. Leikki kuuluu yhä kaikille. Nauraminen ja puhdas hauskanpito on terapeuttista ja tekee hyvää sielulle. Nauru puhdistaa ja rentouttaa. Kenties elämän varjot kevenevät hivenen, kun vastapainoksi nauraa ja hassuttelee välillä. Luultavaa on, että leikkiminen saa olon kevenemään ja huomaat asennoituvasi elämään muutenkin positiivisemmin.

Ei ole ollenkaan samantekevää, missä seurassa naurat. Osa kirjan leikeistä soveltuu toteutettavaksi myös kahdestaan. Mietin, miten hyvältä tuntuisi pitää hauskaa elämän tärkeimmn ihmisen seurassa. Tiedän kokemuksesta, että arjen keskellä nauru välillä katoaa haasteiden edessä. Sitä saattaa kokonaan unohtaa, millainen ihminen oma kumppani todella on. Keveän ja leikkisän ihmisen tilalla saatta usein olla kireä, vakava ja kiireinen aikuinen. Kireys ja kiukku tarttuvat helposti ihmisestä toiseen, mutta onneksi sama pätee myös iloon ja riemuun. 

Huumorintajua ja uteliaisuutta tulee ruokkia ja tukea. Heittäytyminen lisääntyy positiivisten ja voimaannuttavien kokemusten pohjalta. Elämä on yhä mielenkiintoista. Asiat odottavat yhä löytäjäänsä. Välillä kannattaa myös tarkistaa, että ei ole hukannut matkan varrelle asioita, jotka ovat antaneet hyvää oloa ja virtaa arkeen ja parisuhteeseen. Tänään voisi olla myös hyvä hetki tarttua puhelimeen ja tavoitella ystäviä. Syksyn edetessä maailmamme saattaa taas mullistua. Mikäli yhteinen mökkiviikonloppu ei ole mahdollinen, niin älkää unohtako, että leikkiä voi myös Teams-palavereiden ja WhatsApp-videopuheluiden avulla.

"Mitä enemmän vuosia kuluu, sitä enemmän ystäviltään toivoo lahjaksi aikaa. Aikuistessaan moni huomaa unelmoivansa, että olisi lisää päiviä, joita viettää yhdessä ystäviensä kanssa, vielä enemmän jaettuja uutisia ja nauramisesta kipeytyneitä poskilihaksia".

- Aikuisten leikkikirja