#kuppinurin Maitokahvimedia


Olemme jo tovin eläneet huolen ja murheen maailmassa. Maailmantilanne on koskettanut meistä jokaista, vaikka jatkamme arkeamme eteenpäin. Seuraamme uutisia ja tunnemme yhteistä surua. Tunnemme myös pienuutta ja avuttomuutta. On iso asia käsitettäväksi, että toisilla meistä on hyvin erilainen tapa toimia. Pahuuden ja tuhovimman läsnäolo kauniissa maailmassamme on todellisuutta. Moni miettii, kuinka voisi vaikuttaa asioihin. Auttamisen mahdollisuudet ovat onneksi laajat. Ihmiset ovat ojentaneet auttavan kätensä. Osa on tavallani lahjoittanut eri keräysten kautta varoja apua tarvitseville. Toiset ovat järjestäneet kuljetuksia materiaaliavulle ja kuljettaneet myös ihmisiä turvaan. Pimeyden keskellä on kajastanut valoa.

Henkilökohtaisesti keräyksiin osallistuminen ei tuntunut minusta riittävälle tavalle osallistua. Mietin pitkään, mitä voisin vielä tehdä. Mietin myös paljon sitä, miten vaikeaksi osa meistä kokee esimerkiksi tuen osoittamisen omassa somessa. Oma some halutaan melkoisen usein pitää onnellisessa kuplassa.  Elämän positiivisten puolien korostaminen, arjesta nauttiminen ja sota ovat vaikeasti yhdistettävissä. Osa on myös tehnyt tietoisen valinnan jättää sota oman tilin ulkopuolelle ja tarjota seuraajille levähdyspaikka maailman menosta. Jokainen saa toki tehdä täysin oman valintansa. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että jokaisella meistä on ääni ja sitä tulisi käyttää jollakin tavoin hyvien asioiden puolustamiseen. Maitokahvimedian #kuppinurin haaste on syntynyt edellä mainittujen ajatusten pohjalta. Haluan käyttää ääntäni, haluan taistella pimeyttä vastaan, haluan tehdä jotakin konkreettista. Tämä on myös minun maailmani. 

Maitokahvimedia ei palaa tuttuihin #maanantaimaitokahvi julkaisuihin ennen kuin Ukrainan tilanteeseen on tullut rauhanomainen ratkaisu. Tavoitteemme on pysyä tukena myös pitkässä juoksussa. Ukrainan tilannetta ei saa unohtaa. Odotamme kovasti, että voisimme kääntää kahvikupin oikeinpäin ja täyttää sen kukkasilla.

Sano sinäkin Ei sodalle. Ei väkivallalle. Ei valheille.

Ota oma #kuppinurin kuvasi tai käytä Maitokahvimedian kuvaa

ja kuvita halutessasi kahvikuppi mieleiselläsi tavalla.

Jaamme mielellämme kaikki julkaistut kuvat Instagram-tilillämme.